Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Violatorii a trei minore au…

Violatorii a trei minore au fost deferiţi justiţiei

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale i-a deferit justiţiei pe doi bărbaţi sub acuzaţia de trafic de copii în scop de exploatare prin muncă. În privinţa altor două persoane – complici a fost disjunsă o cauză penală separată şi anunţaţi în căutare.Potrivit actului de inculpare întocmit de procurori, în iunie 2010, aflându-se în or.Bender, învinuiţii au recrutat 3 minore la munci agricole în localitatea Hârboveţ, Anenii Noi.

Procurorii menţionează că victimele, de 13 ani, au plecat fără ştirea părinţilor, care în decurs de câteva săptămîni nu cunoşteau despre locul aflării acestora.

Bărbaţii le-au organizat minorelor transportarea, dar şi modalitatea de prestare a muncii. În drum spre destinaţie, însă, aceştia au făcut un popas în raionul Căuşeni, unde minorele au fost adăpostite într-o locuinţă din satul Chircăieşti. Aici fetele au fost abuzate sexual, acţiuni pentru care peroanele respective au fost deja învinuite într-o cauză penală separată.

Pe 25 iunie 2010, minorele au fost transportate cu un taxi la Anenii Noi, bărbaţii achitând taximetristului 300 de lei, în aşa mod, creînd minorelor dependenţă financiară, cu scopul ulterioarei exploatări prin munci agricole.

Timp de aproximativ două săptămâni victimele au fost adăpostite în blocurile locative ale taberei de odihnă din preajma satului Hârbovăţ, fiind antrenate la prăşit şi cules legume.

Pe 1 iulie 2010 minorele au încercat să evadeze însă fără succes, fiind depistate, bătute şi impuse să presteze în continuare munci agricole.

Fetele au reuşit totuşi să-şi telefoneze părinţii care au alertat forţele de ordine, iar peste două zile acestea au fost eliberate.

Procuratura Generală aduce la cunoştinţă că, investigarea acestui dosar a avut loc în colaborare cu Centrul Internaţional „La Strada”, care a asigurat asistenţa psihologică şi juridică a minorelor.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 sau detenţiune pe viaţă.